Systemleverance til nyt uddannelsescenter

Cases

VIA Campus, Horsens (VVS)


Systemleverance til nyt uddannelsescenter

Bygherre: CASA A/S
Arkitekt: C.F. Møller Architects
Rådgivende ingeniør: Rambøll
Installatør: Wicotec Kirkebjerg A/S
Systemleverandør: BROEN A/SFoto: C.F. Møller Architects

I Horsens har de fået et nyt VIA University College Campus på 35000 m2, der skal danne rammen om studielivet for de 2900 studerende på 21 uddannelser.

Energioptimering med indregulering

BROEN har leveret en samlet pakke af ventiler, rør og fittings til det moderne byggeri og vi har bistået rådgiver og installatør med bl.a. bestykning og indregulering, så vi er sikre på at anlægget kører optimalt fra dag 1 og ikke bruger mere energi end nødvendigt.


Foto: BROEN. Projektchef Jakob Holm fra BROEN er i gang med indregulering af blandesløjfer til ventilationsanlæggene

Tidligt ind i projektet

”VIA Campus Horsens er et skoleeksempel på hvordan vi gerne vil lave et værdiskabende samarbejde med byggeriets øvrige parter. Kommunikation, respekt for hinandens styrker og tidlig inddragelse i processen har været afgørende for at vi er lykkedes så godt med projektet.

Wicotec Kirkebjerg beslutter tidligt at de vil samarbejde med os, hvilket gør at vi kan have den gode dialog med Rambøll om hvordan vi bedst får anlægget bestykket, så det hele kommer til at fungere rent regulerings- og indreguleringsmæssigt.

Alt i alt, har hele processen fra mit perspektiv været så god som det lader sig gøre på en kompleks byggesag som VIA Campus Horsens”

Jakob Holm
Projektchef
BROEN A/SFoto: BROEN. Ballorex strengreguleringsventiler og VSH XPress Full Flow kugleventiler

”Jeg kender kun BROEN for kvalitetsprodukter og oplever ikke flere produktfejl end man kan forvente på store projekter (mange leverancer). På denne byggesag blev produktfejl opdaget før testdag under første indregulering, således at disse ventiler kunne udskiftes.

Jeg ser stor værdi i at BROEN er inde i projektet imens der bygges, således at ventilvalg m.m. sker korrekt og efter hensigten i projektmaterialet. Vil gerne fremhæve at møde mellem rådgiver/leverandør på vegne af entreprenør for bestykning af projektet, er en kæmpe fordel for den videre proces.

Herudover betyder det tekniske ”know how” om jeres egne produkter meget, specielt under test/commissioning, hvor det er en kæmpe fordel at indregulering sker af jer selv”

Anders Vestergaard Pedersen
Consultant HVAC
Rambøll


BROEN leverance:


VSH XPress rustfri presrørsystem
VSH XPress forzinket presrørsystem
Full Flow rustfri (Både Xpress og Ballofix)
Full Flow forzinket stål (Både Xpress og Ballofix)
BROEN BALLOFIX® (flere varianter herunder rødgods og vinkelventiler)
Arcofix
COMAP SAR statisk strengereguleringsventiler i rødgods til brugsvand.
Ballorex Venturi statisk strengreguleringsventiler
Ballorex Delta differenstrykregulatorer
BROEN BALLOMAX® stålkuglehaner
Simplex radiatorfittings og tilslutningsblokke

”Vi valgte et samarbejde med BROEN, da vi ønskede en systemleverance i god kvalitet, leveringssikkerhed og konkurrencedygtige priser. Der har været ganske få fejl på produkterne og på VIA Campus i Horsens er der mange tusinde enkeltdele.

Arbejdet med samling og tilpasning af rør og ventiler m.v. har fungeret godt, og generelt vurderes produkterne fra BROEN at være i god kvalitet.

Samarbejdet med BROEN og support fra BROEN på VIA Campus byggeriet har været særdeles glimrende. Ikke mindst i forbindelse med indregulering, afprøvning og idriftsætning, som udgør en stor delopgave på et stort byggeri som VIA Campus Horsens.

Stor kompetence, fleksibilitet og god teknisk sparring af gode og ordentlige mennesker er gennemgående nøgleord og tema her.

Samlet set har det altså været en god oplevelse at samarbejde med BROEN på projektet, og det er altid en fornøjelse at kunne aflevere et velfungerende varmeanlæg til kunderne”

Lars Frandsen
Konsulent, Vest
Wicotec Kirkebjerg A/S

 

Kontakt os for yderligere oplysningerBrian M. Bjerregaard fra Wicotec Kirkebjerg har bl.a. monteret ventiler, rør og fittings på VIA Campus Horsens


4 things to know – 1 place to go

Vi har gjort det komplekse enkelt - og vores rådgivning tager udgangspunkt i helheden og kundens behov, krav og økonomi. Med vores viden og brede produktportefølje kan vi tilbyde en samlet løsning, der både tilfører værdi til processen og optimerer/nedbringer spildtid i projekterings- og udførelsesfasen.

Det optimale samarbejde er typisk et resultat af en tæt dialog, fælles målsætninger og afstemte succeskriterier.

BROEN – komplet systemleverandør
Connect (samlingsmetoder)
Optimerede samlingsmetoder i forskellige materialer og dimensioner. Vi hjælper dig med valg af netop det system, som bedst matcher de krav der stilles til de forskellige installationstyper. BROEN er leveringsdygtig i en lang række af forskellige samlingsmetoder, der kan opfylde ethvert behov indenfor bl.a. typerne pres, push og gevind.

Distribute (rørsystemer)
Rør- og distributionsløsninger i forskellige materialer og dimensioner. Vi hjælper dig med en korrekt dimensionering samt valg af netop det system, som kan levere den komfort der ønskes. BROEN er leveringsdygtig i en lang række forskellige rørsystemer, så det er muligt at vælge installationstype efter behov og anvendelse. Det er endvidere muligt at kombinere systemerne, hvilket åbner mulighed for unikke løsninger med fokus på funktionalitet og kvalitet.

Regulate (flowregulering)
Effektiv flowregulering af komplette installationer sikrer optimal energiudnyttelse og højt komfortniveau. Vi hjælper dig med en korrekt dimensionering og valg af ventiltype til alle systemer. BROEN er den førende ventilleverandør indenfor en bred vifte er forskellige typer ventiler. Vores know how omkring installationer gør, at vi kan inddrage alle de nødvendige forhold, der sikrer det rette valg af ventil - hver gang.

Control (måling og overvågning)
Systematisk styring og overvågning af HVAC løsninger sikrer det mest energieffektive og driftsikre anlæg. Vi hjælper dig med at vælge den korrekte overvågningsløsning tilpasset de ønskede krav. BROEN leverer i samarbejde med Clorius Controls tilpassede CTS- og BMS-løsninger til bygningsinstallationer og er derfor unik helhedsleverandør indenfor HVAC-løsninger.