BROEN Ballomax® sikrer effektiv fjernvarme i Ruhr

Cases

Datteln 4 kraftvarmeværk (Fjernvarme)


11 km dobbelte jordforlagte fjernvarmerør med BROEN Ballomax®

Nyt kraftværk ved kanalen Dortmund-Ems

Det nye værk Datteln 4 er det første i en ny generation af kraftværker og det får en nettoeffekt på over 45%. Hertil kommer 400MW til Deutsche Bahn til togdrift og yderligere 380MW til fjernvarme. Dermed stiger den samlede effektivitet til over 60%.

Klimagevinst

E.ON har beregnet, at værket vil forbedre klimasituationen med mere end 20% i regionen, beskytte naturressourcer og reducere kulilte udslippet signifikant.


Det nye Datteln 4 er blandt de 10 største i Tyskland og blandt de mest moderne kulfyrede værker i verden. Kraftværket er designet som et monoblok system med en effekt på 1100 MW.

Udover strøm, så genererer Datteln 4 varme og energi til mere end 100,000 hjem i regionen, og forsyner dem med klimavenlig fjernvarme. Værket er konstrueret til fleksible ændringer i efterspørgslen efter strøm, og den høje fleksibilitet gør det til en pålidelig partner i samarbejde med en stigende mængde vedvarende energi i nutidens sammensætning af den udbudte strøm.

Systemet skal forbindes med et større varmesystem til forsyning af Tysklands største energiområde, nemlig Ruhr området.

Thyssen-Krupp valgte BROEN Ballomax® DN 800 til en 11km lang underjordisk rørledning

Thyssen-Krupp har beregnet og konstrueret Datteln 4 for E.ON - et af verdens største energiselskaber. Den 13 kilometer lange rørledning er dobbelt ført med en diameter på 800 millimeter - frem og retur. I 11 km løber rørledningen under jorden med en isoleret diameter på 1 meter og et tryk på 26 bar. Det er enorme mængder energi, der transporteres og det repræsenterer en stor finansiel værdi.

Udover selve værdien af det varme vand, så er potentielle følgeskader på bygninger, lagre og omgivelser i tilfælde af brud og lækage et kritisk aspekt i Ruhr, der er Tysklands vigtigste industriområde og et af de tættest befolkede områder. 


Datteln kraftværk, Tyskland

 
BROEN Ballomax® DN800 – Designed to last.

Thyssen-Krupp valgte BROEN Ballomax® kugleventiler til deres rørledning og ialt blev der anvendt 12 ventiler til projektet: 

9 stk. BROEN Ballomax® DN800 med fuld boring og 3 stk. BROEN Ballomax® DN600 - ligeledes med fuld boring.