Ny varmepumpe og energieffektive ventiler - ballomax til fjernvarme

Cases

Fensmark Fjernvarme (Fjernvarme)


Ny varmepumpe og energieffektive ventiler

Projekt: Ny varmepumpe
Bygherre: Fensmark Fjernvarme
Ventilleverandør: BROEN A/S


Fensmark Fjernvarme i Sydsjælland har rødder helt tilbage til 1964 og i dag forsyner de ca. 1.200 husstande i området med fjernvarme. Ved siden af værket ligger det kendte glasværk, Ardagh Glass Holmegaard A/S, der årligt producerer 750 millioner glasartikler.

Anlæggets to ovne kører I døgndrift og siden 2013 er overskudsvarmen blevet ført over til naboen - Fensmark Fjernvarme. Det 90-95 grader varme vand bliver opsamlet i en akkumuleringstank.For at få større fleksibilitet, bedre driftsøkonomi og mindre CO2-udledning i energiproduktionen har Fensmark Fjernvarme for nyligt investeret i en varmepumpe på 2,5 megawatt og en årlig produktion på ca. 5.500 megawatt.

Varmepumpe og overskudsvarme dækker ca. 92% af det årlige forbrug og resten dækkes med naturgas. Varmeprisen for forbrugere i et gennemsnitshus i forsyningsområdet er ca. kr. 12.500 om året.”Vi bruger BROEN ventiler fordi det er god kvalitet og vi har altid haft et godt samarbejde med BROEN. Det er altid ventiler fra BROEN vi sætter i vores ventilskabe og husindføringer”

Mikael Sørensen
Driftsleder
Fensmark Fjernvarme


BROEN Ballomax® fjernvarmeventiler
Til Fensmark Fjernvarme har vi leveret 2 stk. BROEN Ballomax® DN200 med manuelt BROEN gear og 4 stk. DN150 med almindeligt greb samt et antal mindre ventiler til måleudtag og aftapning.

Kontakt os for yderligere oplysninger